60% NEDERLANDRS WERKT TIJDENS FEESTDAGEN

Feestdagen: Ruim de helft van de Nederlandse werknemers werkt dit jaar tijdens de kerstperiode. Tien procent is ondertussen van mening dat dit weinig productief is, blijkt uit onderzoek van Regus.

De aanbieder van flexibele werkplekken vroeg meer dan 12.000 zakenmensen in 85 landen naar hun plannen om te werken tijdens de kerstperiode. Meer dan een derde van de Nederlandse werknemers gaf daarop te kennen naar kantoor te gaan, maar naar verwachting zal hun productiviteitsniveau ‘laag’ zijn. Er is dus nauwelijks sprake van meerwaarde voor hun werkgevers, concludeert Regus.

Verspilling

De vakantieperiode is een speciale tijd die mensen graag met hun gezin en vrienden doorbrengen. Ons onderzoek wijst er echter op dat veel mensen niet volledig van deze periode profiteren en dat zij, als ze ook nog naar kantoor moeten reizen, kostbare tijd met hun gezin verspillen’, waarschuwt Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland. Hij vervolgt: ‘Vorig jaar hebben we in Nederland gezien dat sneeuw en ijzel het verkeer ernstig belemmerden. Werknemers die in de vakantieperiode naar kantoor gaan, kunnen dan ook nog langere reistijden verwachten die de productiviteit nog verder verlaagt.

Feestdagen

De belangrijkste bevindingen op een rij:

  • 59% van de Nederlandse werknemers werkt gedurende de kerstperiode.
  • Meer dan een derde van de Nederlandse respondenten die tijdens de kerstperiode werkt (36%) gaat daarvoor naar kantoor.
  • 11% van de Nederlandse respondenten is van mening dat er niet veel gedaan wordt in deze werktijd.
  • Meer dan de helft van de Nederlandse zakenmensen (54%) denkt dat medewerkers die gedurende de kerstperiode werken hun tijd voornamelijk gebruiken om achterstallig werk af te maken.

Bron: Telecommerce