DAIMLER TEGEN 100% BEREIKBAARHEID

Medewerkers van Daimler moeten tijdens hun vakantie echt kunnen uitrusten. Daarom kunnen de 6000 medewerkers van de Duitse autoproducent (Mercedes) vanaf 1 januari ervoor kiezen tijdens hun vrije dagen geen werkgerelateerde e-mail meer te ontvangen. Dit is de ondernemingsraad overeengekomen met de bedrijfsleiding, aldus weekblad Der Spiegel vrijdag.

Daimler

Daimler had de universiteit Heidelberg onderzoek laten doen naar de vraag hoe de medewerkers de verenigbaarheid van werk en privéleven ervaren. Veel werknemers gaven te kennen dat zij de onophoudelijke stroom e-mails als permanente belasting beleven.

Bij Volkswagen was vorig jaar de e-mailvrije avond ingevoerd: de Blackberry’s van de autoproducent ontvangen van 18.15 tot 07.00 uur geen e-mails meer.

De Duitse minister van Arbeidszaken, Ursula von der Leyen, heeft zich onlangs uitgesproken voor een duidelijkere scheiding van werk en privé. „In de vrije tijd zou radiostilte moeten heersen”, aldus de christendemocrate, die moeder is van 7 kinderen en zorgt voor haar demente vader, ex-premier Ernst Albrecht van Nedersaksen.

Bron: Telegraaf