DERDE WERKPLEK STEEDS POPULAIRDER

Naast op kantoor of thuis werken, wordt de ‘derde werkplek’ steeds populairder. Denk aan een businesscentrum, bibliotheek, of een informele locatie zoals een koffiebar.

Dat blijkt uit onderzoek onder 17.000 bedrijven wereldwijd, van ZZA Responsive User Environments in samenwerking met Regus.

Uit het onderzoek komt naar voren dat een derde werkplek voordelen biedt zoals een betere werk- privébalans, minder stress en een hogere productiviteit voor de werknemer. Voor bedrijven zijn dit kostenefficiëntie, schaalbaarheid en minder vastgoedkosten.

Businesscentra

52 procent van de werknemers die een derde werkplek gebruiken, brengt meer dan drie dagen per week door in hun favoriete businesscentrum of op een andere locatie. 70 procent van de gebruikers van businesscentra vindt dit een productievere werkomgevingen dan de meer informele locaties.

Thuiswerken

De respondenten geven aan liever niet thuis te willen werken, maar tussen andere werkenden omdat dit motiveert zonder af te leiden. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de technologie en faciliteiten die thuis niet beschikbaar zijn en worden ze niet afgeleid door huishoudelijke taken.

Werk-privébalans

Ook blijkt uit het onderzoek dat de mogelijkheid om te werken op een locatie vlakbij huis de werk-privébalans, de werktevredenheid en de productiviteit verbetert. 73 procent van de respondenten noemt de gunstige ligging dan ook als belangrijkste voordeel van werken op een derde werkplek. Vlakbij huis werken helpt de stress te verminderen, tijdrovend woon-werkverkeer en files te vermijden en CO2-uitstoot te verminderen.

Bron: Werken 2.0