HOE VERTRAAGD DOORSCHAKELEN MET EEN IPHONE

De iPhone wordt beschouwd als de revolutionaire mobiele telefoon. Misschien is deze te revolutionair dat het ontbreekt aan een aantal zeer fundamentele functies. Veel iPhone-gebruikers (waaronder veel van onze klanten) klagen over het ontbreken van een verschillende doorschakel functies die wel kan worden gevonden op de wat oudere mobiele telefoons.

Deze zijn:

  • Doorschakelen indien in gesprek – Schakel een inkomend gesprek door naar een ander nummer als je in gesprek bent.
  • Doorschakelen indien niet beantwoord – Schakel een inkomende gesprek  door naar een ander nummer als deze niet wordt beantwoord voor een vooraf bepaalde periode van tijd
  • Doorschakelen indien niet bereikbaar – Schakel een inkomend gesprek door naar een ander nummer als de telefoon is uitgeschakeld of geen bereik heeft.

Onder de telefooninstellingen heeft de iPhone alleen de optie doorschakelen. Echter gaan dan alle inkomende telefoontjes dan direct naar het doorschakelnummer en worden bovenstaande funties niet aangeboden. Echter er zijn een aantal trukjes om deze functie toch te laten werken.

Vertraagd doorschakelen iPhone App

Na wat zoekwerk vond ik eindelijk een App, Divert Calls. Deze app zet het vertraagd doorschakelen niet direct op maar maakt een een code aan die je kan kopiëren en plakken in je telefoon app. Er is een gratis versie en een betaalde versie.

Met deze app is het ook mogelijk om specifieke telefoonnummers te laten doorschakelen naar een ander telefoonnummer. Het maakt het ook mogelijk om te kiezen om de oproep door te schakelen: Wanneer je ingesprek bent, niet opneemt, of onbereikbaar bent. Goedkoop en eenvoudig in gebruik.

Ook zit hier een goede uitleg in hoe je precies de codes vertraagd doorschakelen kunt copy/pasten in de telefoon app.