KANTOORMEDEWERKER WIL ANDERS GAAN WERKEN

Ruim de helft van de kantoormedewerkers in Nederland wil anders gaan werken. Ze hebben namelijk te veel werk, beschikken niet over de juiste middelen of kampen met inefficiënte communicatie.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de werkbeleving bij 1005 Nederlandse kantoorwerkers door Mindjet.

Middelen

60 Procent van de werknemers wil helpen om het bedrijf waar hij of zij werkt zo succesvol mogelijk te maken. Maar ze hebben niet genoeg tijd, en niet genoeg middelen.

Anders werken

Een groot aantal directeuren en CEO’s (41 procent) die aan het onderzoek hebben deelgenomen, heeft dit opgemerkt en is van mening dat ze de werkwijze moeten aanpassen om succesvoller te zijn. De meerderheid van de werknemers is bereid een verandering aan te gaan en wil er ook tijd voor maken.

Te veel werk

Te veel werk is namelijk de grootste hindernis voor hen. 22 procent zegt daar tegen aan te lopen. Andere vaak genoemde knelpunten zijn: niet beschikken over de juiste middelen (19 procent) en inefficiënte communicatie (17 procent).

Verandering

47 procent van de werknemers ziet  geen aanleiding om anders te gaan werken. Toch denkt een ruime meerderheid van 57 procent positief over een verandering in werkwijze als hij of zij er voordeel uit kan halen.

Slimmer werken

“Juist nu lijkt het essentieel voor bedrijven om deze problemen aan te pakken en te bedenken hoe zij medewerkers kunnen inspireren efficiënter en slimmer te werken om zo succesvoller te zijn”, zegt Frank Reinelt, regional manager Noord Europa en emerging markets van Mindjet.

Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat medewerkers bereid zijn om te veranderen en zo hun organisatie succesvoller te maken. In tijden van crisis is daarbij ondersteuning in innovatie- en projectmanagement gewenst.

Bron Werken 2.0