MEDEWERKER BLIJFT BEREIKBAAR TIJDENS VAKANTIE

Zowat de helft van de Belgische werknemers is en blijft bereikbaar tijdens hun zomervakantie. Vooral via de e-mail. Volgens de Belgische HR-managers die door Accountemps ondervraagd zijn, kan 67 procent van de medewerkers die bereikbaar zijn gecontacteerd worden via e-mail. Een derde van de werknemers is telefonisch bereikbaar voor hun managers en collega’s. Dit schrijft 6Minutes.be.

Maj Buyst, Director Accountemps legt uit: “Het al dan niet bereikbaar zijn kan afhangen van verschillende factoren: de sector, de functie-inhoud, de bedrijfscultuur, de manager, maar ook van de werknemer zelf. Zo kiezen (senior) managers er vaak voor om geregeld hun mail te checken om up-to-date te blijven en geen al te grote achterstand te moeten inhalen bij hun terugkeer.”

Duidelijke afspraken

Ze vervolgt: “Voordat een medewerker op vakantie gaat, is het evenwel belangrijk om duidelijkheid omtrent de bereikbaarheid te scheppen, dit voor zowel de werknemer als werkgever. Een goede voorbereiding en duidelijke afspraken met collega’s voor wat betreft de taken die wel en niet opgevolgd moeten worden, zijn nodig om de extra werkdruk voor de achterblijvers in goede banen te leiden.”

Bron: 6minutes.be