NEDERLAND LOOPT ACHTER MET MOBIELE WERKLPLEKKEN

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt achter met de inrichting van mobiele werkplekken voor werknemers, vergeleken met bedrijven in andere landen.

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Citrix. Voor het onderzoek werden 1100 IT-beslissers uit Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India ondervraagd.

Gemiddeld heeft 80 procent van de onderzochte organisaties een mobiele werkplek voor werknemers ingericht. In Nederland biedt tweederde (66 procent) van de organisaties een flexibele werkomgeving voor werknemers.

In het Braziliaanse bedrijfsleven speelt de overgang van vaste naar mobiele werkplekken het meest; maar liefst 90 procent van de Braziliaanse organisaties zegt al mobiele werkplekken te faciliteren.

Voordelen

Van de voordelen van flexibel werken zijn Nederlandse organisaties wel overtuigd, al is het wat minder dan collega’s in andere landen.

De belangrijkste voordelen die worden genoemd zijn: de mogelijkheid om te werken vanaf iedere gewenste locatie (54 procent, tegenover 71 procent wereldwijd), de mogelijkheid om vanuit huis te werken wanneer ze dat willen (46 procent, tegenover 63 procent wereldwijd) en het vergroten van de productiviteit van medewerkers (44 procent, tegenover 64 procent wereldwijd).

Andere voordelen blijken: lagere operationele en IT-kosten en verbeterde tevredenheid onder de medewerkers.

Privé laptop op kantoor

Uit het onderzoek blijkt dat het einde van het PC-tijdperk dichterbij is dan ooit, omdat steeds meer organisaties werknemers vragen hun privé-apparaten, zoals een laptop, te gebruiken tijdens het werk.

Vergeleken met omringende landen maken Nederlandse werknemers relatief veel gebruik van privé-apparaten op de werkvloer: ruim 41 procent tegenover een kleine 35 procent van alle respondenten.

Bron: NuZakelijk