ONTMASKER DE FAKE WEBSHOP

Je denkt nog nét even een topkado te scoren voor pakjesavond, maar koopt stiekem een megadikke kat in de zak. Want: decembermaand = gouden tijden voor internetoplichters. Geen webshop, maar nepshop, zullen we maar zeggen. Zo herken je ze.

Het is en blijft een zoektocht naar de aller, allergoedkoopste. En soms blijkt het prijsverschil letterlijk te mooi om waar te zijn. Onderdruk je hebzucht en hou je ogen open. Metro schrijft  dat er jaarlijks zo’n 3500 meldingen van internetoplichting per maand ontvangen. En dat zijn alleen de mensen die ook daadwerkelijk aangifte doen.

Een webshop met telefonische bereikbaarheid is een must

Ga je willens en wetens voor de goedkoopste, check dan voor je betaalt de naam en het bezoekadres van de ‘webshop’. Telefonische bereikbaarheid is een must, het btw- en KvK-nummer moeten vermeld staan. Surf voor de zekerheid even naar de KvK-site om met het KvK-nummer de inschrijving te dubbelchecken. Lees waar mogelijk reviews van andere klanten en controleer of het thuiswinkelwaarborg-logo clickable is. Eventueel kun je op de site van Thuiswinkel Waarborg controleren of de webshop ook echt vermeld staat.

Speciale programma’s

Om ervaringen gratis en voor niks snel te checken, kun je speciale programmaatjes inschakelen die meedraaien in je browser. Bezoek je een webshop, dan wordt de betrouwbaarheid direct gecheckt. Is er stront aan de knikker, wordt je hiervoor gewaarschuwd.

Bron: De Ondernemer