SLECHTE TELEFONISCHE BREIKBAARHEID KOST BEDRIJVEN OMZET

Het bedrijfsleven loopt per onderneming jaarlijks honderdduizenden euro’s mis als gevolg van een slechte telefonische bereikbaarheid of door slecht ontwikkeld commercieel gedrag van medewerkers die de telefoon opnemen. Dat stelt Quality Support op basis van resultaten verzameld uit ruim 380 telefonische bereikbaarheidsonderzoeken in 2014.

Slechte telefonische

bereikbaarheid

De circa 200.000 uitgevoerde metingen in deze onderzoeken zijn teruggerekend naar 1.000 telefonische klantcontacten, vergelijkbaar met wat een middelgrote onderneming wekelijks aan telefoonverkeer binnenkrijgt. Gemiddeld bereiken bellers 830 van de 1.000 keer de juiste persoon in de gebelde onderneming. Daarnaast belt 46 procent van de mensen die niet de eerste keer de juiste persoon bereiken, de onderneming nogmaals. Uiteindelijk leidt dat tot 95 gemiste klantcontacten, waarvan gemiddeld 35 procent commercieel interessant zijn.

De bottom line is volgens Quality Support dat er gemiddeld zeven opdrachten per bedrijf per week verloren gaan, wat gemiddeld 17.500 euro per week aan omzetderving is en 840.000 euro per jaar.