TELEFONEREN NAAR DE ANDERE KAMER

Telefoneren naar iemand die een paar meter verderop zit; niet helemaal waarvoor gsm’s ontwikkeld werden, maar het gebeurt toch steeds vaker. Bijna de helft van de Britten geeft toe al gebeld, ge-sms’t of gemaild te hebben naar vrienden of familie in een andere kamer. Dat blijkt uit een enquête bij 2.500 volwassenen van verzekeraar Halifax Insurance Digital Home Index.

Zo’n 45 procent geeft toe dat ze eerder telefoneren, sms’en, tweeten of mailen dan even door het huis te wandelen en te praten met leden van het gezin. Één op vijf (22 procent) verkiest telefoon en sociale media zelfs boven een face-to-face gesprek.

Een dag zonder mobiele telefoons, tablets en laptops zou bovendien een hele opgave zijn voor drie kwart van de respondenten. Een kwart geeft toe dat ze hun mail checken in bed en tien procent doet dat op het toilet. De smartphone is voor twee keer zoveel mensen het voorwerp waarvan ze het erger zouden vinden om het te verliezen dan hun verlovingsring.

Gemiddeld bezitten Britse vrouwen 4.700 euro aan technologische toestellen, voor mannen is dat zo’n 5.000 euro.

Psycholoog Aric Sigman waarschuwt voor een te grote afhankelijkheid van technologie. Een probleem dat alle leeftijdscategorieën treft en zelfs relaties stuk maakt.

,,Wanneer een kind dat vandaag geboren wordt zeven jaar is, zal het een heel jaar van volledige dagen (24 uur) naar schermtechnologie gekeken hebben; op zijn 80ste zal het 18 jaar van volledige dagen naar niet werk-gerelateerde schermtechnologie gekeken hebben. Dat is een kwart van zijn leven.”

,,We mogen niet vergeten dat technologie een middel is en geen last of belemmering. Op dit moment is het een geval van de staart die met de hond schudt.”

The Daily Mail Online:  Nearly half of us admit using phones and computers to communicate with people in the same house