WERKEN VANAF DE CAMPING

Op vakantie gaan betekent toch even helemaal loskomen van je werk? Niet voor de meeste Nederlandse werknemers. Driekwart van hen is vanaf de vakantieplek toch bezig met werk.

Tablets

Hiervoor nemen zij laptops, tablets en smartphones mee naar het vakantieadres. Naast het bijhouden van social media wordt er ook vaak een vinger aan de pols gehouden bij het werk. Dit blijkt uit een online poll van softwareleverancier Exact waaraan honderdzestig mensen meededen.

Zakelijke informatie

Ongeveer de helft van de respondenten beperkt de zakelijke informatievoorziening tot incidenteel gebruik of controleert enkele keren per week hoe de vlag erbij hangt. Bijna een kwart geeft aan één keer per dag of zelfs meerdere keren per dag te controleren hoe het er in Nederland op werkgebied voor staat.

Werk loslaten

Belangrijkste conclusie van de poll volgens Exact is dat het een onderliggende trend benadrukt dat het voor mensen lastig is om het werk los te laten.

Werk-privé

Hein Brockhoff, managing director Exact Benelux, herkent die trend. “Er bestaan steeds meer mogelijkheden om waar en op welke manier dan ook te werken. Die vrijheid zorgt ervoor dat we onze tijd anders verdelen tussen werk en privé. In de meeste gevallen is dat prima, maar tijdens de vakantieperiode is het toch goed om afstand te nemen en tot rust te komen.”

Bron: Werken 2.0