WERKSTRESS DOOR BEREIKBAAR ZIJN TIJDENS VAKANTIE

Uit een poll van Jobbird blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders bereikbaar zijn tijdens vakantie. Op de vraag “Ben jij tijdens je vakantie met werk bezig?” werd positief gereageerd.

Er waren vier opties om te antwoorden. ‘Nee’ (42 procent), ‘Ja, alleen voor spoedgevallen’ (16 procent), ‘Ja, ik check regelmatig mijn email’ (28 procent) en ‘Ja, ik blijf altijd bereikbaar’ (14 procent). Meer dan de helft van de respondenten geeft dus aan bereikbaar te blijven. In totaal werd 127 keer gestemd.

Bereikbaar zijn tijdens vakantie

Anja van Dingen werkt bij Jobbird herkent deze resultaten uit de praktijk: “We hebben artikelen van de afgelopen drie jaar bekeken en deze tegen de resultaten van de poll aangehouden. Dat mensen een oogje in het zeil houden is op zich niets nieuws, maar dat meer dan de helft van de Nederlanders tegenwoordig ook tijdens vakantie bezig is met werk, is opvallend.”

Smartphone

Daarnaast valt Van Dingen op dat steeds meer mensen met hun smartphone werken. Uit eerder onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de mkb’ers een smartphone heeft en gebruikt voor bellen, mailen en sms’sen. Een kleiner percentage (20 procent) is er ook mee aan het internetten en ongeveer 15 procent bekijkt ook de agenda op hun smartphone.
De balans tussen privé en werk behouden wordt steeds moeilijker, want driekwart van de mkb’ers geeft aan hun zakelijke smartphone ook voor persoonlijke doeleinden te gebruiken. Op die manier wordt het steeds lastiger om je telefoon tijdens de vakantie weg te leggen.

Oplossing

Maar wat als de telefoon uitzetten geen optie is? Wat als de achtergebleven collega’s niet de ruimte hebben uw communicatiekanalen te monitoren? Wat als u daardoor een nieuwe klant mist? Of een klacht of storing?

De oplossing is simpel. Indien u gebruik maakt van de diensten van een telefoonservice, is de telefonische bereikbaarheid tijdens uw afwezigheid gewaarborgd. Ook de inkomende e-mail kan bijvoorbeeld in de gaten gehouden worden indien nodig. Er wordt geen gesprek gemist, alle bellers worden te woord gestaan. In geval van spoed kan er doorverbonden of doorgebeld worden of bijvoorbeeld een sms gestuurd worden.

Bedrijven die normaal al gebruik maken van een telefoonservice hebben hier tijdens een vakantieperiode ook extra profijt van. Zij kunnen extra doorschakelen, bijvoorbeeld overdag bij onderbezetting.

De wetenschap dat de telefonische bereikbaarheid zijn tijdens vakantie goed geregeld is, ontzorgt en geeft rust. En rust zorgt voor een prettige vakantie