ZZP’ER COMMUNICEERT VAKER VIA WHATSAPP EN SMS MET OPDRACHTGEVER

Zzp’er: E-mail blijft populairste communicatiemiddel Steeds meer zzp’ers gebruiken sms (37,5 procent) of WhatsApp (31,2 procent) om te communiceren met hun opdrachtgevers en zakelijke relaties. E-mail staat nog steeds met stip op één: 85 procent van de zelfstandigen gebruikt dat middel voor de communicatie. Dat blijkt uit het themarapport ‘Telefonie & internet’ van ZZP Barometer, afgenomen onder 1.732 freelancers en zzp’ers in Nederland.

Zelfstandigen voorlopers

“Zzp’ers lopen voorop in hun manier van communiceren met klanten en opdrachtgevers. Naast sociale netwerken als  worden populaire communicatiemiddelen als WhatsApp ook steeds belangrijker in de zakenwereld,” aldus Jeroen Sakkers, mede-nitiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Klantcontact via e-mail en telefoon populairst

Naast e-mail worden telefoon en sms het meest gebruikt in de communicatie richting opdrachtgevers en zakelijke relaties. De volgende van meest tot minst populair:

  • E-mail 85%
  • Telefoon 67,9%
  • Sms 37,2%
  • WhatsApp 31,2%

WhatsApp is als relatieve nieuwkomer prominent aanwezig, en zal in het komend jaar volgens de ZZP Barometer sms voorbijstreven.

Bron: MKB ServiceDesk